Zo onderhoud je leer

Leer is een populair materiaal voor meubels, denk aan een leren bank, leren eetkamerstoel, maar ook leren relaxfauteuils. De duurzaamheid en de stijl maakt het een veel gebruikt materiaal. Goed onderhoud is essentieel om de stoelen en banken in optimale conditie te houden. Volg deze stappen voor effectieve en veilige reiniging.

Reageer snel op vlekken

Heeft u gemorst op leer, dan is het belangrijk om hier gelijk op te reageren en dit effectief aan te pakken. Bij morsen, absorbeer de vloeistof snel met een schone, droge doek. Vermijd wrijven om te voorkomen dat de vlek in het leer trekt.

Hoe u vlekken op leren meubels het beste kunt verwijderen delen wij in ons ander blogartikel.

Verwijder het leer regelmatig van stof

Een basis voor schoon leer begin met het regelmatig verwijderen van stof om ophoping te voorkomen. Gebruik een zachte doek of een stofzuiger met een borstelopzetstuk om het leer voorzichtig stofvrij te maken.

Kies het juiste reinigingsmiddel

Voor een diepere reiniging, kies een speciaal leerreinigingsmiddel. Vermijd producten met agressieve chemicaliën, alcohol of ammoniak, omdat deze het leer kunnen beschadigen. Test altijd eerst op een onopvallende plek om te zien hoe het leer om mogelijke schade te voorkomen.

Voed en bescherm het leer regelmatig

Na het reiniger van leren stoelen of een leren bank, het schoonmaken, is het belangrijk om het leer regelmatig te voeden. Door een lederconditioner te gebruiken houdt u het leer soepel en kunt u toekomstige schade voorkomen.

Tips voor langdurig onderhoud

  • Plan een regelmatige schoonmaakroutine in waarin u het leer onderhoud
  • Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op het leer.
  • Houd leren meubels uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren of haarden.
  • Plaats uw leren meubels niet in direct zonlicht

Het regelmatig en zorgvuldig schoonmaken van uw leren eetkamerstoelen en banken zorgt ervoor dat ze er jarenlang als nieuw uit blijven zien. Deze eenvoudige, stapsgewijze aanpak helpt u om uw leren meubels in topconditie te houden, terwijl het tegelijkertijd de schoonheid en de levensduur van het leer verlengt.


Gerelateerde producten